Kelebihan-kelebihan Pinjaman Online

Meminjam sekarang

Pinjaman secara online juga dikenali sebagai kredit-mikro online atau pinjaman peribadi online. Pinjaman jenis ini mempunyai beberapa kelebihan yang tidak ditawarkan oleh institusi-institusi perbankan secara amnya. Melalui artikel ini, mari kita analisa kelebihan-kelebihan pinjaman jenis ini.

Tidak diragukan, kelebihan paling penting ditawarkan oleh pinjaman secara online adalah proses yang pantas, kedua-duanya dalam proses pemfailan dan penerimaan wang. Tidak perlu menunggu lama untuk memproses permohonan pinjaman anda. Biasanya masa diperlukan tidak melebihi 15 minit, yang kemudiannya wang akan dipindahkan ke akaun bank anda dengan segera.

Lagi satu kelebihan yang kurang penting adalah proses permohonan yang ringkas. Semua langkahnya anda boleh lakukan dengan duduk tenang di hadapan komputer: tidak perlu pemindahan, tiada orang tengah, dan tiada kos tambahan. Proses permohonan ini malah boleh dilakukan di mana-mana sahaja melalui telefon pintar, berdasarkan jumlah dana yang anda mahukan.

Bagi proses seringkas ini, pinjaman secara online seperti Credy.my adalah perkakas paling fleksibel, di mana pengguna-pengguna boleh memilih sendiri berapa lama wang yang dipinjam akan dipulangkan dengan pulangan semula pinjaman 365 hari. Kemudia adalah paparan standard untuk diisi dengan maklumat pemohon. Apa yang patut disenaraikan adalah nama, nama keluarga atau nama akhir, nombor telefon bimbit dan alamat emel. Proses mengisi maklumat ini mudah bagi sebarang pengguna Internet yang biasanya membuka akaun emel atau membuat pembelian atau urusniaga secara online.

Kelebihan-kelebihan Pinjaman Secara Online – berapa banyakkah wang yang anda perlukan

Bebas ‘birokrasi’ pinjaman secara online. Prosedur pantas adalah bukti jelas yang pinjaman online bebas daripada birokrasi pentadbiran ketika proses penghantaran permohonan kredit secara online. Pengguna-pengguna tidak perlu membuktikan pendapatan melalui dokumen-dokumen seperti slip gaji, penyata pendapatan, atau debit daripada akaun bank anda.

Malah anda boleh memohon kredit mikro secara online walaupun anda mempunyai sejarah kredit yang teruk.

Jaminan Bank atau jaminan daripada bank adalah keupayan bertulis diberikan oleh bank kepada penerima jaminan yang bank akan membayar jumlah wang kepada penerima jaminan pada masa tertentu jika penerima jaminan tidak dapat memenuhi tanggungjawabnya. Melalui alternatif kredit online ini, jaminan bank melalui dokumen-dokumen penting tidak lagi diperlukan. Walaupun banyak pemberi kredit meminta bank-bank menjamin peminjam mereka untuk ‘menjamin hutang mereka’ apabila membuat kredit, Credy dalam hal ini, tidak memerlukan sebarang jaminan selaku pemberi pinjaman secara online.

dokumen-dokumen penting tidak lagi diperlukan

Apakah kegunaan pinjaman online?

Pinjaman secara online sangat berguna dalam situasi-situasi berikut:

  • Dalam menangani perbelanjaan tidak dijangka: banyak kejutan dalam hidup adalah tidak dijangka, seperti: denda dan invois palsu. Proses kredit mikro dalam talian yang pantas dan cekap ini adalah jawapan kepada masalah anda.
  • Apabila tidak berupada memohon pinjaman daripada bank: banyak orang gagal memfailkan pinjaman peribadi di bank-bank tertentu kerana dokuman sokongan ditolak. Kemunculan Internet dan portal-portal yang memudahkan anda memohon pinjaman secara online, Credy.my kini menawarkan akses kepada kredit universal.
  • Untuk perbelanjaan melancong: setiap keluarga cuba mengawalselia ekonomi mereka untuk lebih baik dan dalam kebanyakan kes lebih gemar meminjam melalui kredit mikro untuk perbelanjaan harian dan perbelanjaan tidak dijangka. Dalam satu kes seperti ini, seperti: perbelanjaan melancong, keadaannya mungkin menjadi sebab orang membuat pinjaman untuk tujuan bermewah-mewah. Satu lagi contoh adalah pembelian musim Krismas. Pada Disember dan awal Januari biasanya terdapat banyak perbelanjaan untuk membeli hadiah, makan malam syarikat, makan malam keluarga pada hari sebelum Krismas dan Tahun Baru, dan lain-lain perbelanjaan. Perbelanjaan-perbelanjaan ini adalah perbelanjaan besar yang muncul pada akhir tahun jadi banyak orang yang tidak bekerja atau bergaji sederhana mengganggapnya sebagai ‘membayar lebih untuk Krismas’.
  • Jika anda tiada kecairan yang dijangkakan: kadangkala perbelanjaan biasa anda boleh menjadi perbelanjaan tidak dijangka untuk sebab-sebab di luar kawalan. Sebagai contoh, keadaan paling kerap dalam beberapa tahun lepas adalah kelewatan dibayar overtime atau bayaran gaji oleh tempat kerja. Situasi ini, tentu sekali menyusahkan anda. Kadangkala satu-satunya cara adalah menyimpan sejumlah wang dalam akaun anda melalui kredit mikro online yang anda boleh mohon di Credy.my. Credy.my bersedia menawarkan anda geran untuk membantu anda melalui keadaan gaji atau bonus yang lewat sampai.
  • Kedai-kedai dan tempat membeli-belah biasanya menawarkan kemungkinan pembelian melalui ansuran pada harga tinggi. Namun begitu, akhirnya tawaran ini tidak baik untuk anda. Pinjaman online kemudiannya menjadi alternatif untuk pembelian-pembelian ini.

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditandakan *