Apakah Barisan Kredit?

Meminjam sekarang

Apakah Barisan Kredit (LOC)? Untuk tujuan apakah LOC disarankan dan tidak disarankan penggunaannya? Apakah kelebihan dan keburukan LOC? Dalam artikel ini kami akan menerangkan apakah yang dimaksudkan dengan Barisan Kredit (LOC), istilah ekonomi berkaitan dengan produk kewangan dan adalah satu cara pembiayaan kerap digunakan oleh syarikat-syarikat.

Mengapa? Kerana syarikat-syarikat LOC membolehkan pembiayaan boleh-lentur dan boleh digunakan oleh syarikat-syarikat apabila mereka tiada wang tunai untuk memenuhi keperluan pembiayaan harian. Namun begitu, banyak individu sudah mula menggunakan LOC tanpa memahami sepenuhnya sama ada LOC adalah cara terbaik untuk membiayai keperluan ekonomi mereka. Dalam banyak kes, LOC boleh memberi mudarat kepada pengguna jika penggunaannya tidak disasarkan dengan baik. Semua ini akan dibincangkan dalam artikel ini.

barisan kredit

Apakah Barisan Kredit (LOC)?

LOC adalah kredit kekal yang boleh digunakan pada bila-bila masa dalam had masa ditetapkan dalam kontrak dipersetujui antara klien dan bank yang memberikan LOC itu sendiri. Jadi, jika pada satu-satu masa klien tiada wang dalam akaun, bank boleh meminjamkan wang itu serta merta. LOC akan mengenakan pembayaran faedah ke atas jumlah dana yang diguanakan dan mungkin termasuk kos senggara untuk penggunaan dana seperti ini. Tambahan lagi, bergantung kepada entiti yang memberikannya, LOC juga mungkin dikenakan komisyen atau yuran lain, seperti: insurans peminjaman.

Siapakan Yang Biasanya Menggunakan Barisan Kredit?

Penting untuk diambil perhatian bahawa apabila menggunakan LOC, siapakah yang patut menggunakan LOC dan lebih penting, ia disarankan hanya jika LOC benar-benar perlu. LOC ideal untuk perniagaan-perniagaan bersaiz kecil dan sederhana kerana ia membolehkan mereka mempunyai sedikit wang apabila syarikat tiada kemampuan membayar perbelanjaan, contohnya gaji. Oleh itu, bank menawarkan syarikat kebolehan mendapatkan wang yang ia perlukan untuk memenuhi keperluan tidak dijangka pada bila-bila masa. Sebagai balasan, institusi kewangan ini akan mengenakan faedah kepada syarikat ini mengikut jumlah dana yang digunakan dan mungkin juga mengenakan faedah ke atas dana yang diambil walaupun dana belum lagi digunakan.

Alternatif lain adalah bertukar kepada pinjaman peribadi online. Apakah perbezaan antara pinjaman peribadi online dan Barisan Kredit (LOC)? Secara ringkasnya, bagaimana dana-dana ini digunakan. Dengan LOC, dana sentiasa tersedia untuk anda, sementara dengan pinjaman peribadi, dana dipinjamkan untuk satu tempoh masa.

Alternatif Untuk Keperluan Pembiayaan Berbeza

Satu perbezaan antara LOC dan pinjaman peribadi adalah kepada siapa alternatif pembiayaan ini dicadangkan. LOC sentiasa lebih baik untuk syarikat, sementara pinjaman peribadi adalah lebih sesuai untuk individu, walaupun akhir-akhir ini syarikat-syarikat juga sudah berpindah ke pinjaman peribadi untuk menangani masalah kewangan kecemasan dengan jumlah lebih kecil.

Adakah anda perlukan entiti yang menawarkan faedah hebat dalam proses mendapatkan pinjaman wang pantas ini? Di Credy.my, anda boleh mendapatkan pinjaman peribadi online dalam 10-15 minit. Anda hanya perlu memilih syarat pinjaman anda sendiri, jumlah yang anda perlukan dan tempoh pembayaran pinjaman tersebut. Selepas ini, anda perlu menjawab beberapa soalan asas di mana anda akan diminta mengisi butiran peribadi dan akaun bank anda. Selepas itu, anda hanya perlu menekan butang ‘GET’. Pinjaman ekspress anda kini sedang diproses. Dapatkan satu pinjaman peribadi di Credy pada masa terbaik dan dengan syarat terbaik!

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditandakan *