Belajar Membuat Perancangan Ekonomi Dengan Credy

Meminjam sekarang

Anda perlukan asas untuk mengelak merana pada hujun bulan. Asas ini, yang kita akan lihat dalam artikel ini, adalah belanjawan yang akan membawakan perancangan ekonomi bulan yang kita akan buat. Anda mesti mengetahui bagaimana berjumat dengan membuat perancangan ekonomi yang baik untuk kewangan keluarga anda. Hari ini Credy akan membantu anda melakukannya.

Ketidaksesusaian Pada Akaun-akaun Anda?

Perancangan Ekonomi Dengan Credy

Kemunculan masalah-masalah tabiat sangat biasa dalam keluarga-keluarga dengan ekonomi sederhana. Masalah-masalah biasa yang tidak teruk mungkin muncul, terutama ketika perbelanjaan yang meningkat atau pada akhir bulan.

Terdapat kes di mana dalam keluarga, hanya seorang mendapat gaji atau tiada pendapatan langsung. Pada masa-masa tersebut anda perlu memotong perbelanjaan. Sama seperti ekonomi perniagaan ekonomi keluarga kita juga mesti mengikut bajet.

Belajar Membuat Perancangan Ekonomi Dengan Proses Belanjawan

Jadi bagaimana membuat belanjawan? Anda boleh mengikut kaedah tradisional dan menggunakan ballpen atau pensel dan kertas dan menulis pendapatan di satu belah dan perbelanjaan di satu belah lagi. Di perbelanjaan, kita boleh melihat berbezaan anda kos tetap dan kos bolehubah di mana perbezaannya adalah margin bagi kos-kos tidak dijangka yang mungkin muncul. Anda juga boleh melakukannya dalam Microsoft Ecel, jadi selepas beberapa bulan anda akan dapat melihat perbelanjaan anda untuk menentukan kekuatan atau kelemahan ekonomi anda. Jadi akhirnya anda tahu dalam bulan apa nampaknya anda boleh berjimat dan bulan apa anda akan bermasalah.

Belanjawan adalah kunci untuk menentukan perbelanjaan rutin. Jangan berhenti menuruti belanjawan anda. Ketahui apakah kos tetap yang anda boleh potong. Sebagai contoh: pembekal perkhidmatan telefon dan internet sekarang bersaing antara satu sama lain untuk memberikan tawaran lebih baik untuk menarik pelangga. Ini adalah paluang bagi anda mencari perkhidmata yang lebih cekap daripada apa yang anda gunakan sekarang. Bagi kos bolehubah, cuba kurangkannya sebanyak mungkin dan elakkan perbelanjaan berlebihan.

Perancangan Ekonomi: Hiburan Murah Atau Percuma

Anda perlu berkorban apabila anda menggunakan wang untuk hiburan jika anda mahu berjimat. Tidak dinafikan, perbelanjaan rekreasi adalah paling mudah ditolak. Tentu sekali, semua orang layak berehat dan berseronok pada masa masa lapang. Itulah sebabnya kami mencadang sejumlah rancangan hiburan yang menjimatkan, sama ada ketika di rumah atau ketika anda keluar bersama keluarga dan rakan.

  • Rancangan menjimatkan di rumah: bermain permainan video, permainan papan, membaca, mzik, menonton filem / drama, memasak bersama keluarga, membuat kraftangan, melukis dan lain-lain. Terdapat beribu-ribu rancangan menjimatkan yang anda boleh lakukan di rumah untuk berjimat tanpa membayar sesen pun.
  • Rancangan menjimatkan di luar: Apa yang menyihatkan untuk tubuh dan minda adalah sukan. Terdapat banyak cara bersenam tanpa membayar sesen pun. Cubalah bersukan, berlari, jogging, bermain bola sepak, bola jaring atau mendaki gunung. Lain-lain rancangan ekonomi yang boleh dilakukan di luar adalah: piknik, pergi ke pantai atau gunung, atau berjalan-jalan di bandar atau negara yang anda tidak pernah lawati atau tempat-tempat cantik di bandar anda.

Cara Terbaik Untuk Membiayai Perbelanjaan Kecil

Anda perlukan bantuan? Perlukan tunai segera? Ini adalah keadaan-keadan yang sukar dielak walaupun dengan perancangan yang baik dan mengikuti belanjawan disediakan. Tidak kira betapa ketat kita mengikuti perancangan kewangan, masih ada perbelanjaan tidak dijangka.

Oleh itu, Credy menawarkan pinjaman online terbaik. Kami menawarkan pembiayaan yang anda perlukan dalam bentuk pinjaman yang fleksibel kerana pinjaman-pinjaman yang kami tawarkan tidak memerlukan slip gaji dan tiada masalah birokrasi. Ini membolehkan hampir semua orang mendapatkan pinjaman ini. Pinjaman ini tidak mengikat anda dalam jangka masa panjang kerana jumlah pinjaman tidak besar. Pinjaman ini adalah pinjaman peribadi tanpa birokrasi yang melecehkan bertujuan menangani keperluan kewangan harian dalam jumlah kecil yang boleh muncul pada bila-bila masa. Ideal untuk menunggu hingga ke akhir bulan atau kesukarang menghadapi Krismas atau muslim percutian.

Anda boleh menggunakan pinjaman tidak kira keperluan anda, kami tidak membuat temubual. Anda hanya perlu menunjukkan data peribadi anda dan mengisi beberapa soalan ringkas. Bagaimanakan memohon pinjaman? Lawati Credy.my, pilih kriteria pinjaman peribadi (sehingga maksima RM. 20,000,000 dan tempoh pembayaran semula sekurang-kurangnya 365 hari), dan dapatkan wang melalui akaun bank anda dalam hanya 15 minit. Anda juga boleh menikmati faedah-faedah menjadi pelanggan Credy dengan menyertai program kesetiaan kami!

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditandakan *