Apakah Baris Kredit?

Meminjam sekarang

Apakah Baris Kredit (LOC)? Apakah keadaan dan kegunaan di mana Baris Kredit disarankan dan tidak disarankan? Apakah kebaikan dan keburukan Baris Kredit? Dalam artikel ini kami akan menerangkan apakah dia Baris Kredit (LOC), istilah ekonomi berkaitan produk-produk kewangan dan merupakan satu cara pembiayaan yang kerap digunakan oleh syarikat-syarikat.

Mengapa? Kerana syarikat-syarikat Baris Kredit membolehkan pembiayaan boleh-lentur dan digunakan oleh syarikat-syarikat apabila tiada wang untuk memenuhi keperluan pembiayaan harian mereka. Namun begitu, banyak individu mula menggunakan Baris Kredit tanpa betul-betul memahami sama ada Baris Kredit adalah cara terbaik untuk membiayai keperluan ekonomi mereka. Dalam banyak kes, Baris Kredit mungkin mendatangkan mudarat kepada pengguna jika tidak diuruskan dengan baik. Semua ini akan dibincangkan dalam artikel ini.

Credy

Apakah Baris Kredit (LOC)?

Baris Kredit adalah kredit kekal yang boleh digunakan pada bila-bila masa dalam had masa dinyatakan dalam kontrak yang dipersetujui oleh kedua-dua klien dan bank yang menyediakan Baris Kredit tersebut. Jika selepas satu tempoh masa dana itu kekal dalam akaun, bank boleh mengambil semula wang yang dipinjamkan. Baris Kredit akan mengenakan pembayaran faedah ke atas jumlah yang digunakan dan mungkin juga melibatkan kos pengurusan untuk penggunaan dana tersebut. Selain itu, bergantung kepada entiti yang memberikan Baris Kredit, Baris Kredit juga boleh dikenakan komisyen atau yuran berlainan, seperti insurans peminjaman.

Siapakah Yang Biasanya Menggunakan Baris Kredit?

Dalam penggunaan Baris Kredit, penting anda mengambil perhatian siapakah yang patut menggunakan Baris Kredit and lebih penting lagi, Baris Kredit hanya patut digunakan jika ia betul-betul diperlukan. Baris Kredit adalah ideal bagi perniagaan kecil dan sederhana kerana ia membolehkan mereka mempunyai sedikit wang ketika syarikat tiada aliran tunai untuk menguruskan perbelanjaan, seperti wang gaji. Oleh itu, bank menawarkan syarikat kemungkinan mendapatkan wang yang ia perlukan untuk menepati keperluan yang tidak dijangka pada bila-bila masa. Sebagai balasan, institusi kewangan akan mengenakan faedah kepada syarikat ke atas jumlah dana yang digunakan dan mungkin juga mengenakan faedah ke atas dana diambil walaupun dana tersebut tidak digunakan.

Satu lagi alternatif adalah menukar ke pinjaman peribadi dalam talian. Apakah perbezaan di antara pinjaman peribadi dalam talian dan Baris Kredit? Secara mudah, ia adalah bagaimana dana tersebut disediakan untuk anda. Dalam Baris Kredit, dana sentiasa tersedia untuk anda, sementara bagi pinjaman peribadi, dana dipinjamkan sepanjang tempoh masa tertentu.

Alternatif-alternatif Untuk Keperluan Pembiayaan Berbeza

Satu lagi perbezaan di antara Baris Kredit dan pinjaman peribadi adalah kepada siapa alternatif kewangan ini dicadangkan. Baris Kredit sentiasa dicadangkan untuk syarikat, sementara pinjaman peribadi adalah lebih sesuai untuk individu, walaupun akhir-akhir ini syarikat juga bertindak mendapatkan pinjaman peribadi untuk menyelesaikan masalah kewangan kecemasan dengan jumlah sedikit.

Di Credy.my, anda boleh mendapatkan pinjaman peribadi dalam talian dalam hanya 10 ke 15 minit. Anda hanya perlu memilih syarat pinjaman anda sendiri, jumlah diperlukan dan tempoh pembayaran semula pinjaman tersebut. Selepas itu, anda perlu menjawab beberapa soalan ringkas di mana anda akan memenuhkan butiran peribadi dan akaun bank anda. Selepas itu, tekan sahaja butang ‘Meminjam sekarang’. Pinjaman segera online anda kini sedang diproses. Dapatkan pinjaman peribadi pantas di Credy secepat mungkin dengan syarat terbaik!

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditandakan *