Bagaimanakah Membuat Wang? Kami Tunjukkan Rahsianya.

Meminjam sekarang

Walaupun dengan perancangan teliti yang mengambil kira keadaan ekonomi, kita tidak sentiasa mempunyai cukup wang apabila diperlukan pada bila-bila masa. Keperluan wang yang mendesak biasanya datang secara tiba-tiba. Dalam artikel ini kita akan membincangkan bagaimana mempunyai wang yang sentiasa boleh digunakan untuk setiap keadaan dan situasi yang mungkin tiba, contohnya kos tidak dijangka, keperluan peribadi atau pelaburan.

Bagaimanakah Membuat Wang? Kami Tunjukkan Rahsianya.

Menyimpan dengan pendapatan tetap

Satu daripada cara untuk memastikan wang sentiasa sedia untuk digunakan adalah dengan menyimpannya. Untuk tujuan ini, anda perlu menjadi seseorang yang teratur dan berdisiplin. Atau anda mempunyai cara anda sendiri dan helah seperti: membuat senarai matlamat simpanan dan menguruskan kewangan dengan lebih berjimat-cermat. Contoh lebih jelas: mempunyai simpanan dan menetapkan perbelanjaan berkala, bulanan atau tahunan. Tetapi tanpa disedari, penggunaan diperlukan meningkat dan perbelanjaan juga meningkat. Simpanan yang dibuat tidak lagi mencukupi untuk membantu anda mengatasi jumlah wang yang diperlukan untuk keperluan harian yandg sentiasa berkembang.

Kemudian anda mencari satu lagi penyelesaian dengan meminjam wang dengan jaminan pendapatan tetap. Ini kemudiannya menjadi tabiat, apabila anda melihat apa-apa produk atau sesuatu yang anda mahu, anda mendapati wang untuk membelinya tidak mencukup, jadi anda meminjam. Kesannya anda menjadi lebih pantas membeli-belah apabila terdapat sesuatu yang baru (mengikut trend). Apa yang berlaku kemudiannya adalah anda menjadi biasa dengan bank, disebabkan sikap gemar membeli-belah anda.

Laburkan wang dalam pasaran saham: impian sebenar

Semua orang ada impian, sesetengahnya mengimpikan menjadi jutawan dengan melabur dalam tukaran wang asing dan mendapat keuntungan yang terus bertambah ‘tanpa bekerja’. Orang biasanya melulu dan terdapat banyak pilihan yang boleh diputuskan dalam pelaburan pasaran saham, tetapi sebenarnya pilihan tidaklah banyak. Menjadi kaya tanpa usaha adalah mustahil, tetapi jika anda mencari cara untuk membuat pemerhatian berdasarkan intuisi pasaran, keputusannya akan berbeza. Mula dengan mengetahu keadaan dividen (perkongsian keuntungan untuk pemegang saham berdasarkan jumlah saham dimiliki) syarikat di pasaran saham dan buat sejumlah pelaburan tertentu.

Bagaimana mempunyai wang dengan pinjaman dalam talian

Jika anda benar-benar mencari penyelesaian mudah untuk menjimatkan wang, terdapat dua pilihan iaitu cara tradisional atau cara moden dengan pinjaman dalam talian. Tradisional kerana bergantung kepada pembiayaan peribadi, berapa banyak wang pemberi pinjaman boleh bayar, sesuatu yang sudah lama dilakukan oleh orang Indonesia. Kewujudan cara moden telah merevolusikan cara memohon dan menerima pinjaman. Di era moden ini semua diproses melalui internet, permohonan pinjaman diterima secara automatik dan wang diterima pada hari yang sama. Sat daripada perkhidmatan ditawarkan Credy adalah pinjaman dalam talian pantas, yang beroperasi 24 jam sehari selama 365 hari setahun. Oleh itu, ini adalah sesuatu yang anda perlu fikirkan apabila anda perlu meminjam wang. Di Credy, anda oleh memohon sehingga RM 20,000 untuk maksima 365 hari pulangan wang semula. Penyelesaian yang ringkas, fleksibel dan disokong ini juga daripada kepercayaan beribu-ribut pengguna.

Mikrokredit menawarkan satu-satunya alternatif bagi pinjaman wang bank. Peminjaman untuk pinjaman kereta adalah satu penyelesaian yang anda boleh pertimbangkan. Ini adalah pinjaman diberikan oleh institusi peminjaman wang dengan syarat: di mana anda meletakkan kereta anda sebagai cagaran untuk pembayaran yang akan dibayar balik. Tetapi pengguna masih boleh menggunakan kereta yang belia miliki. Walaupun begitu ini bukan sesuatu yang disarankan. Jika terdapat penyelewengan atau keraguan terhadap peminjam, institusi peminjaman atau pemberi pinjaman akan mengambil kereta atau jaminan ini. Anda akan kehilangan satu daripada aset bernilai anda.

Kedai Pajak Gadai: gadaikan barangan untuk wang

Kedai pajak gadai menawarkan penyelesaian serupa tetapi butirannya berbeza dengan pinjaman kereta. Pemberi pinjaman dan pelanggan mencapai keputusan dengan syarat dipersetujui. Sebagai contoh, peminjam memberikan pakaian atau peralatan elektronik seperti telefon bimbit (berdasarkan perjanjian dan syarat-syarat dipersetujui) dan kedai pajak gadai memberikan sejumlah wang mengikut nilai barangan. Jika pelanggan tidak dapat memulangkan wang berdasarkan tarikh luput pemulangan semula, barangan digunakan sebagai cagaran dalam perjanjian akan diambil oleh kedai pajak gadai. Tambahan lagi, walaupun kita boleh memilih barangan untuk digunakan sebagai cagaran, kita tidak boleh menggunakan barangan yang telah digunakan sebagai cagaran kerana perjanjian ini masih sah.

Kad kredit: wang percuma dengan akibat tidak diingini

Akhir sekali, nasihat terakhir bagi mereka yang mahu mengetahui bagaimana sentiasa mempunyai wang adalah: kad kredit. Kad ini boleh digunakan untuk ATM, sebarang kedai yang menyediakan kemudahan kad kredit atau perbelanjaan dalam talian. Anda mempunyai jumlah kecil atau had wang berdasarkan perjanjian dengan pemberi kad kredit. Tetapi terdapat yuran yang perlu dibayar, sama ada bulanan atau tahunan untuk memastikan kad kredit kekal aktif. Digunakan atau tidak, anda mesti terus membayarnya, anda tidak akan mengalami masalah ini jika menggunakan pinjaman dalam talian pantas disediakan oleh Credy.

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditandakan *